Томислав Стошић

 

001

Rođen 8.4.1962. godine u Pančevu.
Osnovnu i srednju školu završio u Pančevu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1988. u klasi prof. Momčila Antonovića. Magistrirao na istom fakultetu kod istog profesora 1992. godine.
Član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1989. god.
Do sada izlagao više puta samostalno i na preko 70 kolektivnih izložbi u Pančevu, Beogradu, Zemunu, Novom Pazaru, Brckom, Zagrebu, Kovinu, Nišu... Učestvovao u radu likovnih kolonija. Autor tri murala u Pančevu. Pedagoški rad zapoceo kao profesor likovne kulture 1992. godine. Radio u osnovnim školama „Isidora Sekulić“, Jovan Jovanović Zmaj“, „Žarko Zrenjanin“, „Vasa Živković“ i u srednjoj Hemijsko-gradevinskoj školi „23. maj“. U OŠ “Vasa Živković“ je od 1992. godine.
Bio je je predsednik Aktiva likovnih pedagoga Pančeva i predsednik Aktiva likovnih pedagoga Srbije.

Direktor škole od novembra 2002.do novembra 2010. godine. Precedavao dve godine Aktivom direktora osnovnih škola.
Stručno se usavršavao u menadžerskim veštinama kroz seminare (preko 150 sati).

Zadovoljstvo je učiti nove generacije učenika. Oni nam čine duh mladim. Smatram da škola treba da bude središte obrazovnog i kulturnog prosperiteta, otvorena, zasnovana na demokratskim principima, uz visoko razvijenu svest svakog člana kolektiva o ličnom doprinosu, bez lažnog elitizma već onog pravog, baziranog na rezultatima rada. Učenik je centar svake aktivnosti, nastavne, vannastavne, slobodne, te njemu i njegovim potrebama moraju biti podređeni planovi, programi i sadržaji u školi.