Радојка Миловановић

radojkaRođena 02.05.1953. godine u Malom Požarevcu, opština Sopot – grad Beograd. Završila je ’’IV beogradsku gimnaziju’’. Školovanje nastavlja na Prirodno – matematičkom fakultetu u Beogradu, na odseku za biološke nauke.
Po završetku studija zasniva radni odnos u gimnaziji u Smederevu. Službovanje dalje nastavlja u Pančevu u o.š.’’Goce Delčev’’ u Jabuci, zatim u poljoprivrednoj školi ’’Josif Pančić’’ u Pančevu. Stalno zaposlena u o.š. ’’Vasa Živković’’ od 1988. godine, gde je i danas. Sem časova biologije predavala je i izborne predmete, kao i prvu pomoć. Dugogodišnji je saradnik organizacije Crvenog krsta Vojvodine.
U radu sa decom potencira sticanje osnovnih znanja, koja će primenjivati u praksi i svakodnevnom životu. Kao na primer uređivanje životnog prostora, očuvanje životne sredine, samim tim i ljubav prema prirodi. Kod dece razvija drugarstvo, objektivnost, međusobno uvažavanje i osećaj odgovornosti. Sa decom koja žele da prošire znanja iz ove oblasti učestvuje na takmičenjima, gde postiže odlične rezultate na svim nivoima. Učesnik je brojnih seminara i prati promene i inovacije u obrazovanju. Udata, majka troje dece.