Dan bundeve

Poslednje srede oktobra narandžasta boja i miris pita bundevara raširili su se hodnicima naše škole. Proslavljen je još jedan Dan bundeve, tradicionalna školska manifestacija, dvanaesti po redu.

Sve je počelo izložbom dečjih radova i panoa, kao i izrezbarenih bundeva, među kojima su izabrani oni najinteresantniji i najbolji. Bilo je tu svačega, od figura do čitavog grada, maštovitosti u rezbarenju i pravljenju nije nedostajalo. Najteže je bilo žiriju. Učenici škole došli su maskirani. To je, kao i uvek, zanimljivije bilo mlađem uzrastu. U moru bundevica, veštica, strašila, princeza i čarobnica i ovaj žiri je imao težak zadatak da izdvoji pobedničke maske.

Ove godine naši počasni gosti bili su donatori iz Rusije, predstavnici Ruskih železnica, koji su pomogli da se renovira stari deo škole, fasada, nabavi deo sportskih rekvizita za fizičko vaspitanje, a tu se neće zaustaviti njihova pomoć našoj školi. Uzvratili smo skromnim poklonom za sećanje na saradnju i velikom zahvalnošću. A po običaju smo se družili sa drugarima