Dan škole

Tradicionalno 23.maja se u našoj školi obeležava  Dan škole. Na taj dan je Vasa Živković postao prota pančevački. Ove godine je čitava nedelja od 23. do 27.maja protekla u znaku obeležavanja Dana škole.

Prvog radnog dana je veroučitelj Željko Mladenović sa grupom učenika i direktorkom škole obišao grob prota Vase Živkovića.

Narednog dana program su otvorili učenici 7/3 razreda izvodeći odlomak komedije "Pokondirena tikva", Jovana Sterije Popovića. Mentor im je  Tomislav Stošić,profesor likovne kulture. Potom su učenici sedmih razreda u okviru Forum teatra u interaktivnoj sceni pokrenuli prisutne učenike iz publike da aktivno učestvuju u rešavanju "konflikta". Mentor im je Bikar Ivana,profesor srpskog jezika.

U sredu je održana centralna priredba u holu škole u kojoj su učešće uzeli budući prvaci,naši gosti iz vrtića "Buba mara". Nakon njih su se smenjivali učenici naše škole pokazujući publici uvežbane tačke recitala,pesme i instrumentalnog izvođenja uz podršku hora škole. Mentori učenicima su učiteljice Irena Mirković i Dragana Filipović, profesori srpskog jezika Emilija Milosavljević i Dragica Dulejan,profesor muzičke kulture Žanijel Sublja. Nakon programa je direktorka škole Aleksandra Mrdak podelila poklon knjige učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima. U popodnevnom programu u dvorištu škole je organizovana izložba kućnih ljubimaca.

Sutradan je sportski dan otvorio tradicionalni fudbalski meč nastavnika i učenika osmog razreda. Mada rezultat nije bio u prvom planu do kraja je vladala rezultatska neizvesnost . U samoj završnici mlađi su trijumfovali i pokazali da svet ostaje na njima.

Petak je obeležio turnir u fudbalu. U večernjim satima upriličena je svečana večera za nastavnike,goste i saradnike škole.

     vasingrob

pokondir pokond1 

 forum  priredba

 priredba1  priredba2

ljubimci  ljubimci1

fudbal.1jpg