I naše malo nekome može pomoći

Kategorija: Početna Objavljeno sreda, 17 septembar 2014 Autor Super User
  • Učenici 7-2 na času odeljenskog starešine su se dogovorili da uzmu učešće u situaciji koja je zadesila Srbiju i pomognu koliko mogu ugroženima u majskim poplavama. Skupili su novac za koji su kupili konzerviranu hranu, a zatim doneli školski pribor, udžbenike, knjige za lektiru... i sve to spakovali u četiri kutije koje su prosledili Crvenom krstu. Želeli su da olakšaju početak sledeće školske godine, pa je najviše knjiga za neku školsku biblioteku da donekle obnovi bibliotečki fond. Njihove dobre namere se neće ovim završiti, nove akcije planiraju od septembra.

Treba naglasiti da ovo nije prvi gest humanosti đaka ovog odeljenja. Zajedno sa razrednim starešinom Emilijom Milosavljević redovno su slali SMS poruke na ime pomoći za lečenje svima kojima je to bilo potrebno, rukovodeći se uvek istom idejom: I naše malo nekome može pomoći.

Nova školska godina započeta je planiranim aktivnostima. Sada učenici osmog razreda opet su se potrudili i prikupili odeću, igračke, udžbenike i dr. Nažalost, i situacija se ponovila, te su poplave uzele danak u istočnom delu Srbije.

Inače, đaci naše škole su imali slične akcije povodom poplava u našoj zemlji u maju.

Pogodaka: 1175