Продужени боравак

Продужени боравак је посебно организована целина школе. Намењен је ђацима који не могу самостално да одлазе кући или да без надзора проводе време до доласка родитеља. У нашој школи постоји мешовита група деце првог и другог разреда под стручним надзором учитеља. Радно време боравка (у доба короне) је од 10 – 16 часова. Деца имају два оброка и ужину. Храна се набавља из кухиње вртића Дечја радост. Исхрана је правилна и здрава.

Свакодневно се омогућава деци боравак на свежем ваздуху. Деца уче нове игре, играју фудбал, прескачу вијачу, школицу...Уколико временски услови то не дозвољавају, деци су организоване различите креативне радионице, језичке, музичке и друштвене игре. Деца се друже, идемо у шетњу, славимо рођендане, обележавамо важне празнике, учествујемо у културним и хуманитарним активностима школе...

У продуженом боравку ученици раде домаће задатке уз контролу и надзор учитеља. Понављамо научено градиво, вежбамо, учимо песмице, завршавамо ликовне радове...Сарадња са учитељима и родитељима деце је свакодневна јер смо сви на истом задатку.

Распоред активности у боравку:

10.00 – 11.30 долазак у боравак и слободно време

11.30 – 12.00 ручак

12.00 – 13.30 израда домаћих задатака

13.30 – 14.00 ужина

14.00 – 15.00 слободне активности

15.00 – 16.00 слободно време и одлазак кући.

Боравак слика...
Боравак слика...